KAYIT OL
Ücretsiz ve hemen!
20 Nisan 2018 Cuma 18:38:09
ARAMA
GÖREVLER
YÖNETİME MESAJ

Hazım KÖRMÜKÇÜ
Tiyatro ve Sinema Sanatçisi.
Doğumu: 1 Ocak 2008 Salı
Ölümü: 1 Nisan 1944 Cumartesi

Beyoglu'nda dogan Hazim Körmükçü, Semsülmekatip ve Kabatas Idadisi'ni bitirdi. Türkiye'nin ilk tiyatro sanatçilarindandir. Belediye Meclisi'nde çalisti.

Babasinin Muzika-yi Hümayun'da solfej ögretmeni olmasindan kaynakli müzik yetenegiyle, birçok enstrümani çalabiliyordu. Karagöz oynatmayi da ögrenen sanatçi, tiyatroya ilgi duyarak, Benliyan Tiyatro Kumpanyasi'nda yardimci oyuncu olarak çalismaya basladi. 1917 yilinda Darülbedayi'de yeraldi. Ferah Tiyatrosu, Rasit Riza Toplulugu ve Milli Tiyatro`da çalisti. Operetlerde rol aldi. 1932 yilinda kamera karsisina geçti. Muhsin Ertugrul'un filmlerinin çogunda rol aldi. Bir dönem Milli Piyango bileti saticiligi yapti. Bir film yönetmis ve bir sinema filmi senaryosu yazmistir. Istanbul'da zatürreden öldügü zaman cenazesine 5.000'den fazla seveni katildi. Istanbul Sehir Tiyatrolari Hazim Körmükçü'nün ölümüyle iki gün süreyle perdelerini kapali tutmustur. Sanatçinin torunu da kendisiyle ayni adi tasir (torun Hazim Körmükçü) ve bugün dedesi gibi oyuncudur.


Filmografisi


* Mahallenin Namusu - 1953
* Domaniç Yolcusu / Unutulan Sir - 1946
* Nasreddin Hoca Dügünde - 1943
* Kahveci Güzeli - 1941
* Akasya Palas - 1940
* Bir Kavuk Devrildi - 1939
* Tosun Pasa - 1939
* Allahin Cenneti - 1939
* Aynaroz Kadisi - 1938
* Aysel Batakli Damin Kizi - 1935
* Aysel Batakli Damin Kizi - 1934
* Milyon Avcilari - 1934
* Dügün Gecesi (Kanli Nigar) - 1933
* Karim Beni Aldatirsa - 1933
* Söz Bir Allah Bir - 1933
* Leblebici Horhor Aga - 1933
* Bir Millet Uyaniyor - 1932
* Istanbul Sokaklarinda - 1931
* Kaçakçilar 1929
* Ankara Postasi - 1928

1240 kez görüntülendi
BU AY ÖLEN
  • Hazım KÖRMÜKÇÜ
    D: 01/01/2008 - Ö: 01/04/1944
  • Sabahattin ALİ
    D: 25/02/1907 - Ö: 02/04/1948
  • Johannes BRAHMS
    D: 07/05/1833 - Ö: 03/04/1897
  • Simone de Beauvoir
    D: 09/03/1908 - Ö: 04/04/1986
  • Gazi Osman PAŞA
    D: 02/01/1832 - Ö: 05/04/1900
  • Gülçin TELCİ
    D: 01/01/1946 - Ö: 06/04/1999
  • Melih KİBAR
    D: 02/01/1951 - Ö: 07/04/2005
  • Pablo PİCASSO
    D: 25/10/1881 - Ö: 08/04/1973
  • Turan GÜNEŞ
    D: 01/01/1922 - Ö: 09/04/1982
  • Mustafa Fevzi ÇAKMAK
    D: 12/01/1876 - Ö: 10/04/1950
  • Ümit Kaftancıoğlu
    D: 01/01/1935 - Ö: 11/04/1980
  • Franklin Delano Roosevelt
    D: 30/01/1882 - Ö: 12/04/1945
  • Muallim Naci
    D: 01/01/1850 - Ö: 13/04/1893
  • Vladimir Vladimiroviç MAYAKOVSKİ
    D: 07/07/1893 - Ö: 14/04/2008
  • Jean-Paul SARTRE
    D: 21/06/1905 - Ö: 15/04/1980
  • Rosalind Elsie Franklin
    D: 25/07/1920 - Ö: 16/04/1958
  • Turgut ÖZAL
    D: 13/10/1927 - Ö: 17/04/1993
  • Sabahattin Kudret AKSAL
    D: 05/03/1920 - Ö: 19/04/1993
  • Kemal TAHİR
    D: 13/03/1910 - Ö: 21/04/1973
  • Atıf KAPTAN
    D: 01/01/1908 - Ö: 22/04/1977
  • Boris Nikolayeviç YELTSİN
    D: 01/02/1931 - Ö: 23/04/2007
  • Ekrem Hakkı AYVERDİ
    D: 01/01/1899 - Ö: 24/04/1984
  • Salih BOZOK
    D: 01/01/1881 - Ö: 25/04/1949
  • Ali Ekber ÇİÇEK
    D: 01/01/1935 - Ö: 26/04/2006
  • Münir Nurettin SELÇUK
    D: 02/01/1900 - Ö: 27/04/1981
  • Benito MUSSOLİNİ
    D: 29/07/1883 - Ö: 28/04/1945
  • Muhsin ERTUGRUL
    D: 28/02/1892 - Ö: 29/04/1979
  • ANA SAYFA - HABER - VASIYET - ÜYELER - ÖLÜM - YARDIM

    eVasiyet.com (c) 2007-2010  Fikir ve içerik olmak üzere tüm haklari saklidir.
    Sitede yayimlanan tüm yazilar sahibinin sorumlulugundadir.

      -   eVasiyet.com Gizlilik Sözlesmesi

    özel güvenlik şirketleri / özel güvenlik firmaları   güvenlik şirketleri istanbul / güvenlik firmaları istanbul tesis yönetimi / site yönetimi   danışmanlık firmaları / apartman yönetimi