Selim Sirri Tarcan (dogum 1874 Yenisehir, Tesalya - ölüm 2 Mart 1956 Istanbul) Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin kurulmasina öncelik ederek Türkiye'nin Olimpiyatlar'da temsil edilmesini saglayan eden spor yöneticisi, egitmen ve sporcu.
Galatasaray Lisesi ve Mühendishane-i Berr-i Hümayun'u bitirdi. Lise yillarinda hocasi Faik Üstünidman'dan cimnastik dersleri aldi. Bir süre Servet-i Fünun dergisinde spor bölümünü yönetti. O dönemde Galatasaray Lisesi ögretmenlerinden Juery ile iyi görüsen Selim Sirri, Juery araciligiyla Pierre de Coubertin ile temas kurdu. Coubertin, Türkiye'nin de IOC'ye girmesini istiyordu. 1908'de II. Mesrutiyet'in ilaniyla birlikte harekete geçen Selim Sirri, ilk Milli Olimpiyat Komitesi'ni kurdu. 28 Mayis 1909'da Berlin'de yapilan Uluslararasi Olimpiyat Komitesi toplantilarina katildi ve ayni yil Isveç Kraliyet Askeri Beden Egitimi ve Cimnastik Akademisi'ne basladi. 1911'de akademiyi bitirip yurda döndü ve beden egitimi ögretmeni olarak çalismaya basladi. I. Dünya Savasi nedeniyle 1918'de IOC üyeliginden çikarilan Türkiye'nin Milli Olimpiyat Komitesi de dagildi. 1922'de Selim Sirri'nin çabalariyla Türkiye Milli Olimpiyat Cemiyeti tekrar kuruldu ve komitenin baskanligina seçildi.
"Prag Spor Pedagojisi Kongresi" adiyla yayimladigi kitabinda, 1925 yilinda yapilan VIII. Olimpik Kongrenin konusmalarini yayinladi ve çesitli konferanslarda "amatörlük, amatör sporcu ve spor müsabakalari" konularinda keskin görüsler dile getirdi. 1926'da konusmalari yüzünden TICI tarafindan kinandi. Selim Sirri bu olay karsisinda TMOK Baskanligi'ndan çekildi ve 1930'da Uluslararasi Olimpiyat Komitesi üyeliginden de istifa etti. Cumhuriyet'in ilanina kadar çesitli okullarda beden egitimi ögretmenligini sürdüren Selim Sirri, 1924'te Beden Terbiyesi Basmüfettisi oldu. 1935'te bu görevinden emekliye ayrildi ve bir dönem Ordu milletvekilligi yapti. Yasami boyunca 58 kitap, 2500 makale ve yine pek çogu spor konusunda 1520 konferans vererek erisilmesi güç bir rekora ulasti.
Selim Sirri Tarcan ayni zamanda Türkiye'de voleybol sporunun altyapisini okullarda kurarak baslatan ilk isimdir